Меню

14 жовтня ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

Слава козацька не вмре, не поляже

          Ось уже другий рік 14 жовтня ми відзначаємо в нашій державі День захисника України. Символічно, що цей день співпадає зі святом Покрова.Так уже повелося в історії нашої країни що Пресвята Богородиця є покровителькою всіх захисників української армії.

12 жовтня 2016 року аспірантська зала була переповнена студентами 23- ас групи з куратором Андрієм Любченко і 62- см групи з куратором Іриною Полянецькою.

За вікном осінній вітер погойдував вітки дерев, а в залі було тихо і затишно. Присутні уважно слухали доповідь провідного бібліотекаря Полянецької О.Е. про історію козацтва та збройних сил України, а також з цікавістю розглядали матеріали книжкової виставки « Козацтво- слава України». 

Завдяки впливові козацтва на українську культуру українці і в подальшому, у часи бездержавності зберегли прагнення до волі і незалежності, а  образ козака став уособленням чоловіка – воїна, захисника Вітчизни.

У страшній борні наш народ і наша армія мужніє, вдосконалюється і перемагає. Схилимо низько голови перед памяттю і подвигом славних синів України – героїв небесної сотні і героїв АТО.

Куратор 62- см групи Ірина Полянецька виступила із заключним словом і побажаннями  щодо проведенного заходу. Хочеться всім вам побажати справжньої любові до краю, де живете, до України. Хочу, щоб всі ми вірили в щасливе майбутнє нашої держави, щоб уміли боротися за її оновлення. А для цього варто вчитися, багато працювати і надіятися на краще.