Меню

DSV в Уманському національному університеті садівництва

       У другій декаді березня 2019 року до Уманського НУС завітав Коваленко Олександр Володимирович представник ТОВ "ДСВ-Україна".

ТОВ "ДСВ-Україна" є дочірньою структурою компанії Deutsche Saatveredelung AG (DSV), яка була заснована в 2010 році в Україні. За останні 15 років ДСВ зайняла ведучі позиції у розвитку зернової програми в Німеччині під гаслом  "ТІЛЬКИ СОРТ ПРОТЕСТОВАНИЙ У ЛОКАЛЬНИХ ВИПРОБУВАННЯХ - ВАРТИЙ УВАГИ".

       Вирощування сільськогосподарських культур потребу застосування новітніх наукових розробок. Саме компанія ДСВ поєднує використання методів клітинних і тканинних культур, ізоензимних і маркерних технологій, інструментів для фенотипізації та кліматичні і верналізаційні камери. Селекціонери компанії у виведені гібридів ріпаку використовують обидві найпоширеніші системи стерильності, а отримання озимого ріпаку 00-якості стало основним поштовхом до збільшення площ його вирощування в Європі.

       Старт сортовипробувальної програми  ДСВ в Україні у 2011 році відтепер надавав можливість випробувати сорти і гібриди на теренах нашої країни. Вже упродовж 2016-2017 років  побудовано селекційно-дослідну станцію с. Руська Поляна в Черкаській області. Таке географічне розташування на межі кліматичних зон дає можливість оцінити селекційний матеріал як за урожайністю так і за іншими важливими господарськими  якостями.