Меню

Лекційні заняття за темами «Сlonal micropropagation» і «Somatic embryogenesis in plants»

 Завідувачем кафедри генетики, селекції рослин та біотехнології Людмилою Рябовол для студентів другого курсу факультету агрономії  з дисципліни «Основи біотехнології у рослинництві» проведено окремі лекції англійською мовою, зокрема за темами «Сlonal micropropagation» і «Somatic embryogenesis in plants». Лектором було висвітлено основні питання і завдання мікроклонального розмноження рослин. Вказано на можливості щодо отримання запрограмованої кількості генетично ідентичного матеріалу та створення банку рослинного генетичного ресурсу за використання мікроклонування.

Викладено основні проблеми отримання біоматеріалу за морфогенезу калюсної тканини, зокрема, соматичного ембріоїдогенезу, як процесу отримання рослин-регенерантів з новими маркерними ознаками.

Лектором підкреслено переваги методів in vitro під час створення вихідних форм сільськогосподарських культур перед традиційними методами селекційного процесу.

Лекційний матеріал викладено за використання презентації, що спростило сприйняття інформації студентами.

У кінці заняття викладачу було задано низку питань, щодо  незрозумілих термінів та окремих положень. 

Лектор надав змістовну відповідь і запропонував ознайомитись з варіантом тексту лекцій на українській мові на платформі дистанційної освіти moodl.

                                                                                                                                                              Олександра Ненька