Меню

Міжнародна наукова конференція Селекційно-генетична наука і освіта (Парієві читання)

20-21 березня 2023 в Уманському національному університеті садівництва пройшла он-лайн ХІІ Міжнародна наукова конференція Селекційно-генетична наука і освіта (Парієві читання) приурочена до 80-ти річчя з Дня народження Федора Микитовича Парія організована кафедрою генетики, селекції рослин та біотехнології. 

Федір Микитович Парій – доктор біологічних наук, видатний вчений Вавиловської плеяди генетиків, досвідчений і талановитий педагог та щедрий на ідеї науковий керівник. 

Участь у конференції взяли провідні науковці в галузі Аграрні науки із шести країн світу, зокрема, Че́ської Респу́бліки, Респу́бліки Молдо́ва, Сполу́ченого Королі́вства Вели́кої Брита́нії і Півні́чної Ірла́ндії, Федерати́вної Респу́бліки Німе́ччина, Респу́бліки По́льща та України. Також у конференції взяли участь студенти - дипломники кафедри генетики, селекції рослин та біотехнології Уманського національного університету садівництва освітнього рівня Магістр.

Учасники Міжнародної конференції обмінювались досвідом, ділились планами на майбутнє про створення і дослідження  нових сортів та гібридів сільськогосподарських культур. 

                                                                                                                                                                          Інна ЛЮБЧЕНКО