Шефердія - що за ягода?

Шефердія - Sheferdia або ж "смородина із Небраски", "бизонья", "буйвалова ягода", "мыльная ягода" або ж канадська обліпиха. Нова ягода в садах України. Також широко використовується для прикрашання ландшафтів.
Зовні схожа з обліпихою, проте визначною різницею є форма листків. У обліпихи вони гостроверхі, тоді як у шефердії вони мають заокруглену форму.
У шефердії відмічають високу морозостійкість. Цінується як імуномодулятор, із бактерицидними і протизапальними властивостями.
Цінується високим вмістом вітаміну С, Р, Е, а також містить каротин, пектин, сахарозу, дубільні речовини та інші.
Культура має на коренях бульбочки з азотфіксуючими бактеріями, що сприяє формуванню від 30 до 40 кг щороку.
Поширеними є сорти: Argentea, Canadensis, Rotundifolia.