Суперсолодка цукрова кукурудза, із надзвичайно білим зерном
Цукрова кукурудза - дієтична, корисна культура.
Має значну популярність в ЄС та в США. За останні десять років набула поширення і в Україні.
Основне використання для споживання у свіжовареному вигляді, заморозкі та консервування.
Та основним недоліком гібридів кукурудзи за умови приготування є зміна забарвлення зерна від яскрово білого кольору у свіжому вигляді до тьмяного під час термічної обробки.
Та багаторічна праці Вінницьких селекціонерів компаніїї "МНАГОР" наприкінці 2021 року мала позитивний результат. Було виведено гібрид цукрової кукурудзи "Монблан".
Саме він характеризується стійкістю кольору зерна під час приготуваання.
Гібрид кукурудзи характеризується як середньостиглий, суперсолодкий sh-2 типу (із вмістом цукру до 22%), із гіпоалергенними якостями. Має зерно молочно-білого кольору. За тривалості вегетації до 78 діб формує качан довжиною до 23 см.
Марина Макарчук