Меню

Аграрний бізнес і біотехнології в рослинництві

     У вересні  в Уманському національному університеті садівництва відбулася відкрите практичне заняття на тему «Аграрний бізнес і біотехнології в рослинництві» з колишнім доцентом факультету агрономії Калієвським Максимом Валерієвичем, заступником директора департаменту по аграрному супроводженню і розвитку бізнеса компанії ТОВ «Група Агропродінвест».

      На занятті студенти були ознайомлені з перспективними технологіями, що використовуються в сучасній агрономії. Супутникові технології, електронні метеостанції, системи автоматичного поливу та контролю за вологістю ґрунту, мобільні додатки, спеціальне програмне забезпечення, що поєднуються з новітними досягненнями біотехнології. Нині на озброєнні фахівця з агрономії — смартфони, планшети, дрони, мобільні застосунки. Вони — це українські фермери. Їм допомагають технології.

 

 

       Кожна прогресивна країна світу, що має статус аграрної, запроваджує у сільському господарстві так званий принцип «точного землеробства», тобто, управління кожним квадратним метром землі. Обробіток поля, сівба, внесення добрив, боротьба з бур’янами та шкідниками – все це відбувається автоматично, заощаджується кількість посівного матеріалу, добрив, засобів захисту рослин тощо. Та й самі лише онлайн-сервіси забезпечують цивілізоване використання земель, підвищують її цінність та інтелектуальну спроможність ринку, а і ще – і це чи не найважливіший нюанс в сучасній Україні – зводять до нуля корупційні ризики, скажімо, при оформленні права власності на земельну ділянку.

       Аграрний бізнес – перспективне поле для реалізації стартапів або просто підприємницьких амбіцій