Хурма - цінний вітамін
Нині, в умовах карантину спричиненого Covid-19 все бульшої актуальності набуває споживання населенням вітамінів. Тож все частіше на сторінках інтернет-простору зустрічається реклама з продажу Хурми.
На поличках наших магазинів продають Хурму, Корольок та Шарон. Зараз новинкою є американська щоколадна Хурма.
Отже, що ж таке Хурма?
Хурма (Diospyros) - зимова ягода. Походить із греції де вона являлється "Їжую богів"
поживається свіжою, в’яленою, у вигляді різні десертів, варення, салатів, а також виготовляти вина, сидру та інше ...
Ціниться вмістом заліза, марганцю, дубільної речовини таніну (із терпким смаком), вітаміном С та бета-каротином. Має досить високий вміст цукру, але із невисоким глікемічним індексом. Корисна для вживання при анемії, гіпертонії, нервовому навантаженні, фізичному виснажені, лікуваннях печінки та жовчовивідних шляхів.
Основні площі її вирощування розташовані у Азії, Китаї та Японії. До нас її у більшості імпортують. Проте, саме за рахунок напрацювань селекціонерів зявилася можливість вирощувати продукт на теренах нашої країни..
Тож сучасні рослини хурми практично не пошкоджуються шкідниками та уражуються хворобами та мають вищу ціну реалізації ніж яблука.
Отже, в нашій країні є всі передумови для зміни продукту із імпортного на експортний.