Меню

Всеукраїнська студентська наукова відео-конференція - 2020

   23 квітня 2020 року в Уманського НУС відбулося засідання секції генетики, селекції рослин та біотехнології імені І.П. Чучмія Всеукраїнської студентської наукової конференції, присвяченої 120-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С.С. Рубіна.

   У привітальному слові до учасників конференції завідувач кафедри Людмила Рябовол зазначила, що це є знакова подія для нашого університету, адже вперше в його історії такий захід відбувається дистанційно.

 

 

На конференції було представлено 27 доповідей, які розкривали актуальні питання в галузі генетики, селекції рослин та біотехнології.

 

 

   Керівництво науковою роботою студентів здійснювали: професор Людмила Рябовол, доценти Жанна Новак, Андрій Любченко, Світлана Коцюба, Ірина Полянецька, старші викладачі Ірина Діордієва, Віталій Крижанівський, Марина Макарчук.

 

   Кращими визнано доповіді:

- студентки 14 - м-ас групи Людмили Миронюк "Оцінка господарсько-цінних ознак гібридів цукрової кукурудзи в умовах Лісостепу України" науковий керівник ст. викладач Марина Макарчук;

- студентки 14-м-ас групи А. Косенко "Кількість продуктивних стебел сортозразків ячменю ярого колекції Уманського національного університету садівництва", науковий керівник доцент Жанна Новак;

- студентки 15-м-ан групи В. Слабенко "Стійкість до вилягання сортозразків пшениці твердої ярої різного географічного походження", науковий керівник доцент Жанна Новак.

 

На закінчення конференції Людмила Рябовол побажала всім плідної праці на ниві науки, конструктивних дискусій, цікавих ідей та нових знань.