Меню

Зустріч із майбутніми абітурієнтами

      Факультет агрономії радо зустрічає гостей.

 

     Напочатку червня на кафедру генетики, селекції рослин та біотехнології завітали майбутні абітурієнти із школи №14 міста Умань.

 

     Абітурієнтів ознайомили з історією та сьогоденням університету і проінформували про можливі спеціальності, які можна здобути навчаючись у нашому Виші. Зокрема, було проведено екскурсію кафедрою генетики, селекції рослин та біотехнології та представлено спеціальності «Селекція і генетика сільськогосподарських культур» і «Насінництво та насіннєзнавство».

     

      Учні ознайомилися із роботою навчально-наукової лабораторії біотехнології, яка займається створенням та розмноженням рослинних організмів на штучних живильних субстратах у контрольованих умовах середовища, та веденням роботи з мікроклонального розмноження і отриманням оздоровленого садивного матеріалу різних сільськогосподарських культур (картопля, суниці, стевія, ожина, малина, берека). Поряд з цим розповіли про проводення широкомасштабної дослідної діяльності з клітинної інженерії, розробку нових підходів з використання біотехнологічних методів в селекції сільськогосподарських культур і методику розмноження in vitro глоду, горобини, фундука, обліпихи. Повідомили, що методами клітинної селекції отримано форми цикорію коренеплідного стійкі до негативної дії абіотичних чинників, стійкі до хвороб зразки жита та вівса і гаплоїдні форми ріпаку озимого, ярого, цукрових буряків та на їх основі створено гомозиготні лінії для гетерозисної селекції.  

     Підчас візиту мали змогу безпосередньо ознайомитися з роботою науковців лабораторії із рослинним матеріалом у спеціальному блоці із ламінар-боксами із наступниою нагодою зазирнути до культуральної кімнати в якій розміщені ізольовані клітини, тканини та органи вирощуються в контрольованих умовах освітлення, температури та відповідній вологості повітря.

 

 

     Майбутні абітурієнти мали змогу прояналізували весь технологічний процес отримання нових селекційних зразків від ізольованої культури до польових умов вирощування.

 

     Зроби свій вибір абітурієнт і ми чекаємо на тебе 1 вересня!